Noi restricţii la intrarea în Ungaria. Alte 19 ţări UE au introdus măsuri de restricţionare pentru români

Ungaria a decis instituirea unor noi restricții în ceea ce privește trecerea frontierelor, pentru a preveni răspândirea coronavirusului odată cu reapariția unui număr mare de cazuri în mai multe ţări, a anunţat duminică şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Premierul Ungariei Viktor Orban a anunțat duminică că începând de miercuri, 15 iulie, se vor aplica noi restricții la trecerea frontierelor, ca urmare a numărului mare de cazuri noi de infectări cu COVID-19 înregistrat în unele state europene.

Astfel, persoanele care vin din țările unde există multe cazuri sau focare noi de coronavirus trebuie să intre în carantină, pe care o vor putea părăsi abia după două teste consecutive negative de COVID-19.

Intrarea cetățenilor care vin din țări aflate pe lista ”roșie” – Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru și Ucraina – este interizsă.

Intrarea cetățenilor, indiferent de naționalitate, care vin din țări aflate pe lista ”galbenă” – România, Bulgaria, Portugalia, Suedia și Marea Britanie – este posibilă doar dacă aceștia vor accepta să intre în carantină, pe care o vor putea părăsi abia după ce le ies două teste negative de COVID-19, efectuate la interval de 48 de ore.

Restricțiile nu se vor aplica celor care sunt în tranzit, transporturilor de marfă, călătoriilor oficiale, cu mențiunea că și în aceste cazuri se pot efectua controale de sănătate.

Măsurile vor intra în vigoare de miercuri, 15 iulie.

Țări europene care au impus restricții pentru cetățenii români

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, 20 state din Europa interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor.

Cele 20 de țări sunt: Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

foto> stirileprotv.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.