Încă o pacientă depistată cu noul coronavirus la Făgăraș

La Spitalul din Făgăraș a mai fost confirmat astăzi un caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie de 40 de ani din satul Toarcla, care a ajuns în urmă cu patru zile la unitatea medicală din orașul nostru cu simptome specifice COVID-19. Aceasta a fost testată cu testul rapid, rezultatul fiind pozitiv.

Pacienta s-a prezentat  la unitatea noastră cu simptome specifice COVID-19, respectiv cu insuficiență respiratorie ușoară, tuse. În urma testării cu testul rapid, rezultatul a fost pozitiv.“, ne-a spus dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Municipal Făgăraș.

Femeia a fost internată la Făgăraș și izolată până la sosirea rezultatului testului PCR, făcut la Brașov. Astăzi, s-a confirmat că femeia este infectată cu COVID-19, astfel că a fost transferată la Brașov.

„A fost demarată ancheta epidemiologică în vederea stabilirii contacților direcți. În continuare le recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică, de igienă personală, precum și purtarea echipamentului de protecție“, ne-a spus Anca Bâtiu, purt. de cuv. al DSP Brașov. 

Este al doilea caz înregistrat de Spitalul Municipal Făgăraș, după ce în data de 6 iulie, o altă pacientă a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Și aceasta se află internată la Brașov.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.