Rezultate negative în cazul personalului medical și a pacienților de la Spitalul din Făgăraș

Update

Potrivit ultimelor informații, rezultatele tuturor testelor efectuate contacților femeii confirmată pozitiv sâmbătă cu noul coronavirus, atât personal medical, cât și pacienți, sunt negative, potrivit managerului Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure“ din Făgăraș.

De asemenea, a mai fost suspectă de infecție o femeie care a născut recent la Făgăraș. Și în acest caz testul  este negativ.

Stire initiala

O făgărășeancă de 70 de ani este primul pacient depistat cu noul coronavirus la Spitalul Municipal din Făgăraș. Aceasta este pacienta Centrului de Dializă din orașul nostru. Femeia a fost contact cu o persoană depistată pozitiv în Sibiu. Făgărășeanca este în prezent internată la Brașov. În prezent,tot personalul medical cu care a intrat în contact este testat. Pentru contacţii acesteia şi membrii familiei, reprezentanții DSP au recomandat izolarea la domiciliu. Toţi sunt asimptomatici.

Într-adevăr avem un caz nou confirmat la infecția cu coronavirus, în municipiul Făgăraș. A fost demarată ancheta epidemiologică în vederea stabilirii contacților direcți de colectivitate și de familie a persoanei confirmate. S-a recomandat contacților direcți izolarea la domiciliu, monitorizarea stării de sănătate și în cazul apariției de simptomatologie caracteristică, apelarea medicului de familie iar în caz nefericit de problemă acută,  apelarea serviciului de urgență 112. Starea de sănătate a persoanei confirmată pozitiv e bună, dar având în vedere comorbiditățile pe care le are, internarea ei în spital a fost obligatorie și este internată la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov. “, ne-a spus Anca Bâtiu, purt. de cuv. al DSP Brașov.

Încă o dată reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov, punctul de lucru Făgăraș, le recomandă făgărășenilor să aibă o conduită responsabilă pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

În continuare le recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică, purtarea echipamentului de protecție, igienă personală. Având în vedere că pentru moment în Țara Făgărașului, numărul de cazuri înregistrat nu este un număr care să ne îngrijoreze, le recomandăm să evite deplasările în alte zone ale județului dacă acestea nu sunt neapărat necesare“, a mai spus Anca Bâtiu.

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.