Beat, fără permis, la volanul unui autoturism neînmatriculat

Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

În fapt, la data de 19 iunie 2020, în jurul orei 20.40, cadrele de poliție au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 58 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Jibert, jud. Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar numerele provizorii de înmatriculare montate pe autoturism, au valabilitatea expirată, neavând astfel drept de circulație pe drumurile publice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,88 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.

În cauză, cercetările continuă în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.