Lacurile de la Ocna Sibiului s-ar putea redeschide…

Lacurile de la Ocna Sibiului sunt pregătite să-și primească turiștii și în acest an, cu toate măsurile de precauție luate, în contextul epidemiologic actual.

„Noi suntem pregătiți cu tot ce trebuie și am vrea să deschidem începând cu data de 1 iunie, dacă ne vor da voie autoritățile. Am luat deja toate măsurile de distanțare socială atât de necesare în această perioadă. Șezlongurile sunt puse două câte două, cu 2 m distanță între ele. La intrare , când se stă la coadă, vom termometriza turiștii, dacă măsura va rămâne în vigoare până atunci. La toalete vor exista recipiente cu dezinfectanți iar dezinfecția toaletelor se va face din jumătate în jumătate de oră, în funcție și de fluxul de turiști. Ne-am gândit să facem și anunțuri la fiecare 30 de minute cu toate aceste măsuri de distanțare socială, prin sistemul nostru de anunțuri. La intrarea în apă, turiștii vor fi sfătuiți să nu staționeze pe malurile lacurilor și pe scările de acces iar în apă se aplică aceleași reguli ca și pe uscat. Nisipul a fost reîmprospătat, şezlongurile sunt pregătite, iar apa sărată din lacuri s-a încălzit deja, noi suntem pregătiți”, a declarat George Predescu, primarul din Ocna Sibiului pentru oradesibiu.ro.

Stațiunea Ocna Sibiului are un avantaj față de alte stațiuni balneare din țara noastră. Apa nu are numai proprietăți curative ci poate fi și un bun dezinfectant pentru piele.

„Un avantaj pe care îl avem în această situație, este faptul că apa aceasta cu salinitate foarte ridicată, nu permite transmiterea virusului din ce se cunoaște până acum despre coronavirus. Lacurile noastre sunt deosebite și pentru că, în ele trăiesc acei viermișori care produc iod, care contribuie la limitarea răspândirii virusului în apă și fac chiar imposibilă transmiterea noului coronavirus”, a explicat, pentru Ora de Sibiu, primarul George Predescu.

Și nămolul este la mare căutare în Ocna Sibiului pentru proprietăţile sale vindecătoare. Turiştii îşi tratează afecţiuni dermatologice sau ale aparatului locomotor, dar şi reumatismul. Cei care au probleme respiratorii pot face aerosoli dimineaţa, la o plimbare pe marginea lacurilor.

sursă FOTO: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.