CNI a scos din nou la licitație construirea bazinului de înot din Făgăraș
Compania Națională de Investiții (CNI) a publicat din nou în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație pentru „Proiectare, execuție lucrari si asistenta tehnica – Bazin de inot, Sos. Combinatului nr. C1”, din municipiul Făgăraș, după ce prima licitație a fost anulată.
Valoarea estimată a investiției este de 18.281.985,90 de lei, din care cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica a proiectantului – 275.280,92 lei; cheltuieli pentru investitia de baza – 17.752.061,41 lei. Termenul limită de depundere a ofertelor este 28.05.2020, ora 15.00.
Practic, bazinul de înot va fi construit în locul vechiului ștrand. „Beneficiarii acestui proiect sunt făgărășenii. La finalizarea investiției, bazinul va fi în proprietatea Municipiului Făgăraș și va fi pus la dispoziția făgărășenilor, în special a copiilor de la școlile din oraș”, a scris anul trecut primarul Gheorghe Sucaciu pe pagina de Facebook, când a fost anunțată investiția.
Detalii tehnice
Clădirea va avea subsol, parter și un etaj.
Bazin mare de înot – cu dimensiune de 25×21 m, care să poată fi utilizat pentru înot de agrement. Bazinul va fi proiectat respectând prescripţiile şi standardele în vigoare, referitoare la aceste construcţii. Adâncimea apei din bazin va fi variabilă, realizată în 2 pante, prima pantă va fi de la 1,40m la 1,60 m iar a doua de la 1,60m la 1,90m. Se va respecta cota luciului de apa față de jgheaburile de colectare pentru deversarea supraplinului în rezervorul tampon de compensare, conform normativelor. Bazinul va avea 8 culoare instalate pe partea cea mai lunga a bazinului, culoarele laterale vor avea o lățime de 3m iar cele 6 din mijloc vor avea o lățime de 2,5m. Toate cele 8 culoare vor fi separate de plutitoare antival și vor avea montate 8 bloc-startere în capătul cu adâncime de 1,90m. Se va avea în vedere și amenajarea spatiilor libere – căi de acces din jurul bazinului.
Apa bazinului interior va fi încălzită și recirculată. Temperatura apei din bazin va fi de 26 grade, iar cea a aerului de 28 de grade C.
Bazin mic de înot– cu dimensiune de de 7×15 m, care să poată fi utilizat pentru antrenament și pentru copii cu vârste mai mici de 5 ani. Bazinul va fi proiectat având în vedere prescripţiile şi standardele în vigoare, referitoare la aceste construcţii. Adâncimea apei din bazin va fi în variabilă de la 0,90 la 1,10 m, cu respectarea cotei luciului de apa față de jgheaburile de colectare pentru deversarea supraplinului în rezervorul tampon de compensare, conform normativelor. Se va avea în vedere și amenajarea spatiilor libere – căi de acces din jurul bazinului. Apa bazinului interior va fi încălzită și recirculată în sitem de hidroliză salină. Temperatura apei din bazin va fi de 26 grade C, iar cea a aerului de 28 de grade C.
Bazin de hidromasaj – cu dimenasiuni de 7x3m, cu o adâncime de 1,10m.
Vestiare pentru acces bazine, toalete pe sexe, toaletă persoane cu dizabilități.
Vestiare profesori.
Saună uscată, saună umedă și saună sărată.
Lifturi acces persoane cu dizabilități.
Depozitări, spații anexe.
Cabinet medical.
Tribune.
Sală de recuperare cu vestiare și grupuri sanitare
Spații tehnice, cameră centrală, spații tehnice instalații de ventilare, ECS, gospodărie incendiu.
sursa:newsbv.ro