DE 1 MAI  SUNTEM  ÎN SIGURANȚĂ ACASĂ !

Spre deosebire de anii trecuți, Ziua Muncii nu va putea fi sărbătorită prin ieșiri în aer liber sau vizite nejustificate, ținând cont că restricțiile Ordonanțelor Militare sunt în vigoare.

Astfel, cetățenii trebuie să conștientizeze că Prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 24.03.2020 referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19  se aplică în continuare, iar în cazul care restricțiile de deplasare nu vor fi respectate, amenzile contravenționale aplicate sunt cuprinse între 2000 și 20.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.

De asemenea, potrivit modificărilor aduse prin Ordonanța de urgență nr. 34 din 26 martie 2020, pe lângă sancțiunea contravențională principală aplicată, în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe sancțiuni contravenționale complementare, prevăzute în ordonanțele militare:

  1. Confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
  2. Interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  3. Suspendarea temporară a activității;
  4. Desființarea unor lucrări;
  5. Refacerea unor amenajări.

Pentru cei care vor totuși să iasă în aer liber, pentru a se recrea, reamintim că deplasarea este permisă pentru nevoile animalelor de companie domestice sau pentru   realizarea de activități fizice, sportive, în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc. De asemenea, țineți cont de faptul  că sunt interzise activitățile fizice colective!


 Așadar, este exclusă varianta petrecerii timpului  în compania altor persoane decât cele cu care locuiți împreună, precum și deplasările în aer liber în scop recreațional, transmite purt. de cuv. al IPJ Brașov. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.