,, STAȚI ACASĂ, FRAȚI ROMI ! NU TOLERĂM NERESPECTAREA LEGII !”

Reprezentanții conducerii Asociației Partida Romilor Pro – Europa Brașov, organizație reprezentativă a romilor în Parlamentul României, fac apel la membrii comunităților de romi
din județul Brașov să respecte, fără excepție, restricțiile impuse de autorități în perioada stării de urgență decretată de Președintele României.
Ne exprimăm îngrijorarea față de evenimentele nefericite petrecute în ultimile zile pe raza județului Brașov, cu precădere în localitățile Codlea și Săcele. Ne delimităm, în mod categoric, de comportamentele antisociale ale membrilor comunităților de romi, din județul Brașov, și sperăm ca legea va fi pusa în aplicare în spiritul și litera acesteia. În același timp, condamnăm abuzurile autorităților, în cazul în care acestea au avut loc, și suntem la dispoziția cetățenilor care au avut de suferit, pe nedrept, în urma intervențiilor în forță ale autorităților.
Considerăm că mai ales în această perioadă, fiecare om, indiferent de etnie, este obligat să respecte legea prin : distanțare socială, comportament adecvat, atât în propria locuință cât și înspațiile publice precum și protejarea în fața răspândirii COVID – 19.
Asigurăm autoritățile publice locale și județene de întreg sprijinul organizației noastre în combaterea oricăror forme de comportamente antisociale din comunitățile de romi și suntem dispuși să alocăm resurse umane pentru facilitarea procesului de comunicare între autorități și reprezentanții comunităților de romi din județul Brașov.
Asigurăm, de asemenea, toate persoanele de etnie romă din județul Brașov, de întreaga noastră colaborare în ceea ce privește sesizarea oricăror forme de discriminare sau abuz ale autorităților asupra comunităților noastre.
În consecință, facem apel la toate instituțiile media, cu privire la disponibilitatea noastră referitoare la orice informații sau date care pot oferi, publicului larg, o imagine cât mai corectă asupra oricăror evenimente din comunitățile de romi din județul Brașov.
Cu stimă,
Ionuț Androne
Coordonator activități
ASOCIAȚIA PARTIDA ROMILOR PRO – EUROPA BRAȘOV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.