Vacanţa elevilor s-ar putea prelungi şi după Paşte

m.cugetliber.ro

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat miercuri că va propune ca vacanţa elevilor să fie prelungită şi după Paşte dacă astfel, copiii vor fi mai feriţi de pericolul îmbolnăvirii.

Suntem încă sub incidenţa decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (decretul pentru starea de urgenţă – n.r.), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar. Trebuie să privim lucrurile în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toţi să ne ştim copiii în siguranţă şi sănătoşi. Dacă este vorba despre siguranţa şi sănătatea copiilor, voi fi prima care voi solicita ca această situaţie să se prelungească, pentru a nu-i pune în niciun moment în pericol pe copii şi pe studenţi”, a declarat Anisie, la Digi 24.
Scenariile anului şcolar. Cel mai pesimist – Evaluarea Naţională în august şi BAC în septembrie. Cel mai optimist – reluarea şcolii în luna mai
Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, fostul ministru Sorin Cîmpeanu, a declarat în direct la Realitatea Plus că cele trei scenarii oficiale la care se lucrează la Ministerul Educaţiei în prezent nu implică îngheţarea anului şcolar. Cel mai optimist scenariu, spune Cîmpeanu, ar fi cel în care anul şcolar se reia la începutul lunii mai, iar cel mai pesimist – cel în care examenele naţionale vor fi în lunile august-septembrie, anunţă edupedu.ro.
Sorin Cîmpeanu a mai declarat că nu are cum să fie repetat anul şcolar în condiţiile în care peste 70% din materia de anul acesta a fost predată, iar în această perioadă a cursurilor suspendate „profesorii au dat dovadă de o implicare extraordinară în predarea online”.
Cursurile au fost suspendate pe 11 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.