Atenție! Persoane suspecte, în locuințele făgărășenilor

foto: ARHIVĂ

Știre inițială

Un făgărășean trage un semnal de alarmă pe grupurile de socializare după ce câțiva indivizi suspecți au intrat astăzi în curtea un vecin , de pe strada 1 Decembrie 1918, cu propunerea să-i facă dezinfecție în gospodărie, profitând cel mai probabil de teama oamenilor privind contextul epidemiologic actual. Mai mult, acesta spune că i-a spus proprietarului casei că îi face și reducere la preț, fiind pensionari. Numai că un alt vecin, care a auzit discuțiile,  și-a dat seama că ceva nu este în regulă și i-a gonit pe acești indivizi. Potrivit declarațiilor martorilor sunt patru bărbați, care circulă cu un autoturism, înmatriculată în Ungaria.

Poliția a fost sesizată și a început cercetările.

În urma apariției în mediul online a acestor informații, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.
În acest context, polițiștii brașoveni recomandă tuturor cetățenilor să manifeste prudență și să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute, care declară că fac parte din diferite instituții sau societăți, dar nu prezintă documente în acest sens ( ex. legitimații înseriate, vizate pe anul în curs și cu fotografia angajatului).
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Brașov acționează în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică, fiind prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității.“, potrivit purt. de cuv. al IPJ Brașov, subcomisar de poliție Alina Ivan.

Update

Cele patru persoane bănuite că ar fi vrut să înșele o familie de vârstnici din Făgăraș pretinzând că vor să facă dezinfecție au fost depistate de polițiștii făgărășeni într-o stație de carburanți de pe raza municipiului. În urma cercetărilor a reieșit faptul că aceștia intrase în curtea făgărășeanului să vândă niște produse iar proprietarul casei a crezut că vor să-l păcălească. Chiar și așa, cele patru persoane au fost sancționate, pentru activități comerciale ilicite.

„În urma verificărilor efectuate în cauză, lucrătorii Poliției Municipiului Făgăraș au identificat într-o stație de carburanți auto de pe raza municipiului Făgăraș, un autoturism înmatriculat în Ungaria în care se aflau 4 persoane.
Din cercetări a rezultat faptul că aceștia au desfășurat activități de comerț cu bunuri a căror proveniență nu a putut fi dovedită, motiv pentru care au fost sancționate contravențional în baza Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.“

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.