Prins cu peștii pescuiți ilegal

Lucrători din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui doar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip filament” și ”deținerea, transportul, comercializarea fără documente legale a peștelui.
În fapt, la data de 12 martie 2020, în jurul orei 13.00, polițiștii au depistat în posesia unui bărbat din municipiul Făgăraș, județul Brașov, cantitatea de 15 kg. pește din specia caras.
Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență a peștelui.
De asemenea, în posesia bărbatului a fost identificată o plasă de pescuit tip monofilament, având o lungime de 50 m., pe care acesta o deținea ilegal.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.
Totodată, unealta folosită la pescuit și cantitatea de pește capturată a fost confiscată în conformitate O.U.G. nr. 23/2008, art. 64, lit. k).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.