Poştaşii vor fi dotaţi cu echipament special şi vor fi trimişi să ducă pensiile şi alocaţiile persoanele aflate în izolare

foto: Ziarul Bursa

Ieri, la doar câteva ore după ce a transmis că poştaşii nu vor mai livra pensiile şi alocaţiile la domiciliul persoanelor aflate în izolare din cauza suspiciunilor de coronavirus, Poşta Română a revenit şi a anunţat că serviciile vor fi reluate, scrie bzb.ro.

Instituţia condusă de Horia Grigorescu  a găsit, împreună cu Ministerul Sănătăţii, soluţii pentru ca oamenii să-şi primească la timp veniturile. Astfel, poştaşii vor fi dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie şi vor ajunge la fiecare cetăţean în parte.
„Referitor la decizia de a suspenda livrarea trimiterilor către adresele poştale în care se află persoane în carantină sau autoizolare, precizăm că a fost o decizie cu aplicabilitate limitată, până la momentul la care instituţiile abilitate urmau să ne transmită modalitatea de lucru stabilită, în vederea colaborării cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, acestea urmând să transmită periodic lista cu persoanele care se află în situaţiile mai sus menţionate. În acest moment, ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătaţii s-a stabilit faptul că nu există riscul de contaminare, atâta timp cât distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poştaşii dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie. Pentru cazurile excepţionale şi anume persoane care sunt deja internate în spital, există posibilitatea întocmirii unei procuri în baza careia aparţinatorii vor putea ridica prestaţiile sociale cuvenite, precum şi toată corepondenţa.
Reamintim că suntem în contact permanent cu autorităţile locale abilitate şi cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică şi menţionăm că, până în acest moment, niciun beneficiar de prestaţii sociale nu a fost afectat şi nici nu anticipăm să existe vreun caz în care vreun client să nu işi primească drepturile cuvenite.
Aceste măsuri vizează protejarea angajaţilor noştri, dar şi protejarea populaţiei, limitând astfel răspândirea cu noul tip de Coronavirus. Poşta Română îşi reafirmă, astfel, rolul de partener social, atât al instutuţiilor publice, cât, mai ales, al cetăţenilor”, arată Poşta Română într-un comunicat de presă.
sursa:bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *