Găsit vinovat de înșelarea a 11 primării

foto: en.publika.md

A fost găsit vinovat de înşelarea a 11 primării din judeţele Braşov şi Sibiu, iar numele său apare şi în alte cazuri de escrocherii asemănătoare, totuşi nu a fost condamnat la închisoare cu executare.

Este vorba despre un gorjean „săltat” în vara anului trecut de poliţiştii braşoveni, alături de complici de-ai săi.

Tribunalul Braşov l-a găsit vinovat, ieri – 27 februarie, de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în formă continuată – 11 acte materiale. Unităţile administrativ-teritoriale înşelate sunt: Apaţa, Feldioara, Voila, Viştea, Măieruş, Mândra, Beclean, Ucea, Mihăileni, Gura Râului şi Poiana Sibiului.

După încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, Ion Matei Glăvan a primit 2 ani de închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere de 4 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, el va avea de frecventat un program de reintegrare socială şi de prestat muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul… Primăriei Mun.Târgu Jiu.

El are de plătit statului suma de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În cauză există drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Anul trecut, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Braşov au informat că gruparea, ce ar fi fost formată din 7 persoane fizice şi 3 persoane juridice, ar fi acţionat, în fapt, în 44 de unităţi administrativ teritoriale comunale situate pe raza judeţelor Braşov şi Sibiu, în perioada 29.10.2015 – 18.11.2015.

„Astfel, membrii grupului, folosind mijloace frauduloase, ar fi determinat şi indus în eroare reprezentanţii autorităţilor locale, în vederea obţinerii semnăturilor şi ştampilelor pe unele înscrisuri, care în fapt reprezentau contracte de furnizare servicii fictive, ce creau obligaţii financiare şi care aveau drept consecinţă prejudicierea bugetelor instituţiilor locale cu suma de aproximativ 452.000 lei”, a transmis IJP Braşov.

Inculpaţii sunt din judeţul Gorj şi din Bucureşti.

Vezi detalii AICI

One thought on “Găsit vinovat de înșelarea a 11 primării

  • constantin ionescu
    februarie 29, 2020 la 6:43 am
    Legătură permanentă

    Va dati seama ce „primari”destepti avem in jud. Brasov? Daca un terchea-berchea si-a batut joc de ei si i-a jumulit de bani?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.