Vreme mai caldă decât în mod normal

Un val de aer neobişnuit de cald loveşte România, urmând ca temperaturile să crească din nou peste normalul perioadei, până la valori ce sunt obișnuite mai degrabă pentru luna aprilie.

„Continuăm să avem parte de această masă de aer anormal de cald peste toată zona României. În ceea ce priveşte temperaturile, acestea vor deveni anormal de ridicate, şi în sud, la valori ce vor ajunge luni şi marţi la 16 grade Celsius, iar în acestă perioadă a anului ar trebui să se oprească la 7-8 grade Celsius. Valori de 15 grade vor fi şi în Capitală”, spune Simona Căpşună, meteorolog Digi24.

Luni, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea va fi predominant frumoasă, iar ziua şi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice mai ridicate faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului în nord-vestul teritoriului, când vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe – mai ales sub formă de ploaie.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări uşoare pe crestele montane şi pe arii restrânse în est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 6 grade, mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.