Satul Drăguș a îmbrăcat haine de sărbătoare

Satul Drăguș a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Și așa cum cere tradiția ultimilor 9 ani, localitatea a fost gazda festivalului de iarnă „Sufletul satului“. Sute de elevi au urcat pe scena Căminului Cultural pentru a-i încânta pe cei prezenți cu talentul lor, dar și cu costumele și obiceiurile populare. 

Evenimentul a debutat cu o paradă a grupurilor sosite la Drăguș, la cea de-a noua ediție a Festivalul local de tradiții și obiceiuri de iarnă „Sufletul satului“, dar și cu tradiționala Hora Unirii din fața Căminului Cultural.

 

„Sărbătoarea „Sufletul satului“ a ajuns la cea de-a noua ediție. Avem invitate grupuri de la școlile  din localitățile din jur și ca invitat special o aveam pe doamna Mirela Mănescu Felea. Bineînțeles că Drăgușul este reprezentat de câțiva copilași de la Școala Gimnazială din Drăguș și de corul de femei de la biserica din Drăguș“, ne-a spus Cornel Greavu, primarul comunei Drăguș.

 

 

Să știți că este foarte important să avem astfel de activități. În acest an, acest festival este de o altă aură, o aură solară. Nu am îmbrăcat la întâmplare această ie galbenă, pentru că eu cred în puterea binelui, în puterea luminii și vreau ca acest an să fie un an al bunătății, un an al comunicării. Este foarte important să înțelegem aceste aspecte și să ne păstrăm tradiția. Este greșit dacă noi ca locuitori și viețuitori în lumea satului nu ne înțelegem identitatea și menirea. Și atunci trebuie ca noi, adulții, să le dăm șansa copiilor să aibă de unde învăța“, a spus în cuvântul de debut al festivalului prof. Maria Racu dir. Colegiului Național „Radu Negru“ și fiică a satului Drăguș.

Pe scena căminului  cultural au urcat  grupuri din Drăguș, Victoria, Ucea de Jos, Hârseni, Lisa, Sâmbăta de Sus, Colegiul Național ”Radu Negru” Făgăraș.

Invitatul special al festivalului a fost interpreta de muzică populară Mirela Mănescu Felea.

Sufletul satului la Dragus

Publicată de Fagarasul Tau pe Duminică, 16 februarie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.