Guvernul va finanța un nou program-pilot în învățământ

foto: arhiva

Vicepremierul Raluca Tucan a anunțat că din luna septembrie a acestui an va fi lansat proiectul intitulat ,,Școala după școală”.

Beneficiarii acestui program ce va fi finanțat de Guvern vor fi elevii din zonele defavorizate și din familii dezavantajate, potrivit mediafax.

Programul-pilot va fi finanțat cu aproximativ 20 de milioane de euro.

,,20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot ”Școală după Școală” începând cu luna septembrie 2020!
Guvernul Orban va lansa în dezbatere publică un nou APEL pentru un proiect-pilot de tipul ”After-School”, din bani europeni.
Beneficiarii vor fi elevi care provin din zone defavorizate și familii dezavantajate, copii care sunt expuși riscului de abandon școlar.

Prin acest proiect fiecare elev va beneficia de o finanțare de 200 de lei pentru programe de tipul ”After-School”, a scris vicepremierul Raluca Tucan pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit vicepremierului obiectivele programului vor fi:îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în situații de risc de abandon școlar;reducerea dificultăților și discrepanțelor în însușirea abilităților de scris, citit și socotit;îmbunătățirea rezultatelor școlare și crearea oportunităților de dezvoltarea a unor abilități de viață independentă, precum și prevenirea neglijării copiilor;întoarcerea părinților la lucru. Proiectul va simplifica viețile a mii de familii active.

,,Ne propunem să asigurăm toate condițiile pentru a reduce spre zero fenomenul părăsirii timpurii a școlii în zonele vizate de proiect. Dorim ca toți copiii să finalizeze învățământul obligatoriu și să aibă mai multe șanse în viață. Programul adaugă ani de școală, iar orice an în plus la educația unui copil înseamnă scăderea cu 8,2% a investițiilor în sănătate, scăderea cu 8% a șomajului și creșterea cu 9,8% a veniturilor la înaintarea în vârstă.

Acest demers este o investiție în viitorul copiilor. Conform tuturor studiilor internaționale, un astfel de program poate reduce simțitor rata abandonului școlar și poate stimula copiii care nu sunt școlarizați în acest moment să se întoarcă la școală.
După etapa de testare, vom propune un calendar de măsuri pentru generalizarea acestui program finanțat din bani de la bugetul de stat și fonduri europene”, a scris vicepremierul.

Sursă:newsbv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.