Cod galben de vânt puternic și ninsori

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite, care va intra în vigoare de la ora 13.00 și va expira mâine dimineață, la ora 8.00.

În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod portocaliu valabil în perioada 04 februarie, ora 15:00 – 04 februarie, ora 23:00
Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații.
   Atenționarea este pentru zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin  unde vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp.

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.