Cel mai călduros început de februarie

Vreme neobişnuit de caldă pentru începutul lunii februarie, cu temperaturi ce pleacă de la 5 grade Celsius şi ajung chiar şi la 18 grade. Meteorologii avertizează că toată luna februarie va fi mai caldă decât în mod obişnuit, iar climatologii trag un semnal de alarmă: efectele pot fi devastatoare.
„Sâmbătă (n.r. – 1 februarie) am atins 20 de grade Celsius la Calafat, Titu şi Târgovişte. La 76 de staţii meteorologie din reţeaua naţională de specialitate s-au înregistrat cele mai ridicate valori ale zilei de 1 februarie de când se fac măsurători meteorologice. Iar duminică dimineaţă au fost înregistrate recorduri zilnice minime pentru 80 de staţii meteorologice. Până marţi, vorbim de temperaturi maxime cuprinse între 5 şi 17-18 grade Celsius. Este posibil ca în extremitatea de sud-vest să depăşim chiar 18 grade Celsius. De altfel, la Calafat, la ora 8, înregistram deja 13 grade, iar la munte, la staţii meteorologice din partea de vest, chiar centru şi est a ţării, mercurul din termometre a înregistrat 9-12 grade”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.
Meteorologii se aşteaptă în continuare la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în fiecare din săptămânile pentru care au fost actualizate estimările meterorologice, până în jurul datei de 2 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.