A început perioada soldărilor. La Făgăraș, doar trei magazine au anunțat reduceri de sezon

Doar trei firme din orașul nostru au notificat Primăria Fagaraș  că vor avea soldări în perioada următoare. Practic, soldări vor fi în aceste magazine până în 15 aprilie, comercianţii putând vinde stocul pentru maxim 45 de zile.  Vânzările de soldare pot fi realizate numai în decursul a două perioade pe an, stabilite de comerciant, în intervalele 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie, pe o perioadă de maxim 45 de zile.
Dacă soldările trebuie notificate Primăriei , vânzările promoţionale, nu. Asta pentru că vânzările la preţ promoţional se referă la produse vândute în mod curent, disponibile sau reaprovizionabile, există la vânzare pe durata întregii perioade anunţate a vânzărilor promoţionale, iar în caz contrar, consumatorii sunt informaţi că oferta este valabilă numai în limita stocului disponibil etc.
Tocmai pentru că preţurile pot fi atrăgătoare, comisarii de la Protecţia Consumatorilor îi sfătuiesc pe braşoveni să fie atenţi, nu doar la cumpărăturile din magazine, ci mai ales la cele on-line. „Este important să se cunoască faptul că, în tot ce înseamnă comerţ on-line, un produs poate fi returnat în 14 zile, dacă nu mai e dorit de consumator, în spaţiul clasic, nu există această obligativitate. De asemenea, în zona comerţului online, cumpărătorii să facă o minimă verificare a site-ului de pe care cumpără şi asigurarea că lucrurile stau în regulă vine dacă în zona de contact a respectivei pagini găsesc toate informaţiile necesare, ca şi în cazul comerţului clasic, de la număr de telefon, adresă, fax etc. Dacă acolo apare doar o simplă adresă de e-mail, deja să aibă anumite suspiciuni. Îi rog să realizeze o minimă verificare a preţurilor, dacă se poate, să urmărească dinainte evoluţia lor sau să utilizeze site-uri specializate, pentru comparaţia lor, asta pentru a evita situaţia în care agentul economic aplică o mărire a preţului pentru a părea că reducerea este una substanţială. Pe de altă parte, este important să nu se plătească în avans produsele şi să ceară verificarea coletelor la livrare”, a subliniat Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC), pentru bzb.ro.
De asemenea, şeful CRPC Braşov a precizat că în cazul produselor vândute în sistem clasic, în magazine, reducerea se poate aplica la preţul cel mai mic pe care l-a avut produsul în ultimele 30 de zile. Sorin Susanu a mai anunţat că, în perioada următoare, vor fi numeroase verificări la comercianţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.