Sondaj BestJobs: 6 din 10 angajați români vor să își schimbe locul de muncă în 2020

Dacă la începutul anului trecut doar 4 din 10 angajați români doreau să își schimbe locul de muncă, anul acesta numărul lor a crescut. Ei doresc să facă această schimbare pentru a avea un salariu mai mare și mai mult timp liber, în contextul în care, în 2019, salariul a stagnat sau a scăzut pentru peste 40% dintre angajați , conform unui sondaj realizat de BestJobs.

Un procentaj de 42% a susținut faptul că doresc să schimbe angajatorul, mediul de lucru sau echipa. Se pare că 4 din 10 angajați consideră că nu au suficiente oportunități de dezvoltare personală, în timp ce 3 din 10 nu se mai simt motivați la locul actual de muncă.

De asemenea, un sfert dintre respondenții sondajului susțin că le este dificil să avanseze în compania în care lucrează, iar 13,4% mărturisesc că nu le mai place ceea ce fac.

„Schimbările din societate se reflectă profund pe piața muncii. Avem, pe de o parte, inflația ridicată care a erodat o bună parte din veniturile românilor și le-a scăzut puterea de cumpărare, conducând la nemulțumirea angajaților. Apoi, continuă trendul început în urmă cu câțiva ani: românii pun tot mai mare preț pe timpul dedicat familiei și celor dragi. Dacă facem o comparație cu rezultatele sondajului efectuat tot de către BestJobs la începutul anului trecut, când patru din zece angajați aveau în plan schimbarea jobului, vedem o creștere cu 50% a numărului celor interesați de un nou loc de muncă, un procent substanțial. Iar mingea e la angajați”, declară Dan Puică, CEO-ul platformei online de recrutare, conform startupcafe.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.