Sezonul de gripă a început oficial

foto: arhiva-adevarul.ro

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat ieri că s-a înregistrat debutul sezonului gripal – rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 25% pentru acelaşi subtip, relatează Agerpres. Au fost confirmate 165 de cazuri de gripă și au fost înregistrate două decese.
Potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute s-a încadrat în intervalul aşteptat în săptămâna 6 – 12 ianuarie. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, cu răspândire locală în judeţele Argeş, Braşov, Cluj şi Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe.
Potrivit raportărilor INSP, de la începutul sezonului 2019 –2020 (până la 15 ianuarie) au fost înregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal, tip A, subtip (H1)pdm09. În sezonul precedent, în perioada similară, au fost 12 decese confirmate cu virus gripal, din care 7 tip A, subtip (H1)pdm09, 4 – tip A, subtip H3 şi 1 – A nesubtipat.
De la începutul sezonului au fost confirmate 165 cazuri de gripă: 19 – cu virus AH3, 19 – cu virus AH, 20 cazuri gripă A nesubtipat, 107 cazuri gripa cu virus B.
Până pe 12 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii a achiziţionat anul trecut 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, cu 200 de mii mai multe faţă de anul 2018. Iarna trecută au murit 199 de oameni din cauza gripei.

Reamintim că și la Făgăraș, de la începutul anului, aproape zilnic, un pacient este diagnosticat cu gripă.

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.