Peste 300 de făgărășeni și-au petrecut sărbătorile pe patul de spital

A fost aglomerație pe toată perioada sărbătorilor de iarnă la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului din Făgăraș. Potrivit unui bilanț întocmit de medicii de aici, 757 de persoane cu diverse afecțiuni au cerut ajutor medical. Asta înseamnă că în medie, în perioada  24 decembrie – 7 ianuarie, personalul medical a avut de îngrijit în jur de 50 de pacienți/ zi. Potrivit medicilor, vârstnicii au reprezentat categoria preponderentă care a cerut ajutor medical în această perioadă.

Din cei 757 de pacienți care s-au prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe, 340 au necesitat internare. Din categoria tinerilor, cei mai mulți au avut nevoie de îngrijiri medicale după un consum excesiv de alcool.

Deloc de neglijat sunt și pacienții care au ajuns la spital din cauza excesului de alcool. Putem spune că zilnic avem astfel de prezentări și de cele multe ori cu consecințe atât asupra lor, cât asupra celor din jur: agresiuni, traumatisme, dar și accidentări mult mai grave care necesită internare“, a declarat pentru tvfagaras.ro, dr. Simona Cornea, medic la CPU Făgăraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *