Dosare penale pentru articolele pirotehnice, la Făgăraș și Victoria

foto:arhivă Ziarul Puterea

În data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat, pe raza întregului județ, acțiuni pe linia verificării legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoane fizice și juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2019/2020.

Cu această ocazie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase Brașov, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și Secția 1 Poliție Brașov, au identificat pe str. Șoseaua Cristianului din municipiul Brașov, doi bărbați de 32, respectiv 38 ani, care ofereau spre vânzare 120 bucăți articole pirotehnice din clasa F3, 290 bucăți articole pirotehnice clasa I, 100 bucăți articole pirotehnice categoria P1 și 330 bucăți obiecte pirotehnice, fără a avea inscripționate categoria din care fac parte și pentru care nu au putut face dovada că sunt autorizați să le dețină și să le comercializeze.

La data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase Brașov și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, au efectuat verificări la o societate comercială, cu punct de lucru în municipiul Brașov. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, societatea în cauză, comercializează către publicul larg, articole pirotehnice din categoria F2, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Astfel, au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor, 18 articole pirotehnice din categoria F2 și 36 articole pirotehnice neetichetate în limba română, din categoria F1.

Lucrători din cadrul Poliției Municipiului Codlea au depistat pe str. Freziei din municipiul Codlea, un bărbat în vârstă de 39 ani, care deținea 1.000 petarde, pe care intenționa să le comercializeze, cu încălcarea dispozițiilor legale.

De asemenea, pe str. Muntișor din municipiul Codlea, polițiștii au identificat o tânără în vârstă de 21 ani, care deținea în vederea comercializării, 180 bucăți petarde.

Lucrătorii Poliției Orașului Victoria au depistat asupra unui tânăr în vârstă de 24 ani, 3 baterii artificii cu 19, respectiv 16 focuri, din clasa F2, aproximativ 450 petarde și 40 bucăți artificii clasa F2.

Un alt bărbat în vârstă de 44 ani a fost depistat pe raza orașului Victoria, în timp ce intenționa să comercializeze, cu încălcarea dispozițiilor legale, 15 baterii artificii din categoria F2, cu 25, 20 respectiv 16 focuri, aproximativ 2100 petarde și 22 artificii categoria F2.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 35 ani a fost depistat de către polițiști, în timp ce comercializa într-o piață din orașul Victoria, 17 artificii și 4 baterii artificii din categoria F2.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au depistat pe raza de competență, o femeie care comercializa articole pirotehnice (84 bucăți) clasa 1, fără a îndeplini prevederile legale.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni” și ”orice operațiuni cu articole pirotenice efectuate fără drept”, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 126/1995 Rep, privind regimul materiilor explozive.

Produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.