Primii 10 bursieri ai Bisericii Brâncoveanu

De ziua ocrotitorului Bisericii Brâncoveanu din Făgăraș, Sf. Nicolae, cei 10 beneficiari ai proiectului Bursele brâncovenești au primit prima tranșă din bursa care le-a fost oferită ca o investiție în educația lor.

Tinerii bursieri sunt liceeni din Țara Făgărașului, cu medii cuprinse între 8 și 9.85, pe care comunitatea Bisericii Brâncoveanu a ales să îi sprijine în formarea și dezvoltarea lor profesională și personală. Prima tranșă din bursă a fost oferită de Sfântul Nicolae, ocrotitor al ctitoriei brâncovenești din Făgăraș și model al sprijinului oferit tinerilor și copiilor. Părintele paroh Ioan Paroș i-a prezentat membrilor comunității pe primii beneficiari ai proiectului, desemnați în urma analizării dosarelor depuse, iar părintele Marcel Dobrea, președintele Asociației Doamna Maria Brâncoveanu, a înmânat tinerilor plicurile cu bani și contractul de bursier.

Pentru a-și păstra bursele, ei trebuie să își păstreze notele mari, să folosească banii primiți în educația lor și să justifice cheltuielile până la primirea următoarei tranșe, dar și să se să facă voluntariat, implicându-se activ în viața comunității.

Programul Bursele brâncovenești a fost lansat anul acesta în 16 august, de ziua Sfinților Martiri Brâncoveni, și a fost inspirat chiar de voievodul martir, cunoscut ca promotor și protector al culturii și al educației. Obiectivele programului sunt: încurajarea performanței; sprijinirea elevilor de liceu/studenților cu rezultate școlare bune dar posibilități financiare reduse; construirea unei rețele de sprijin pentru tinerii comunității, în cadrul căreia aceștia să se simtă încurajați să își dezvolte abilitățile, să investească în pregătirea lor profesională și să se implice activ în viața comunității.

Fondul de burse asigură suma de 1.200 lei/bursier și este constituit din contribuția comunității Bisericii brâncovenești și a altor persoane dornice să îi sprijine pe tinerii cu potențial din Țara Făgărașului.

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *