O făgărășeancă i-a reunit pe românii din Germania, de Ziua Națională a României

Tradițiile și folclorul i-au reunit de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, pe mulți din conaționalii noștri plecați în Germania. În jur de 100 de români, printre care și  mulți făgărășeni și-au alinat dorul de casă printr-un eveniment organizat cum numai noi știm. Întâlnirea a fost pusă la cale chiar de o făgărășeancă, stabilită în Germania de 15 ani și care de doi ani și-a deschis un restaurant în localitatea Wurmberg.

Cu sprijinul moral al domnului consul general Radu Florea, Consulul General al  României la Stuttgart și din dorința de a spori unitatea românilor care muncesc mai ușor sau mai greu pe alte meleaguri, am organizat această întâlnire pentru a simți și petrece românește la Sonia’s im Steinernen Kreuz. Au luat parte românii din localitate, dar și din alte părți ale Germaniei. Au fost invitați primarul localității Wurmberg, Michael Teply, cu soția Daniela Teply și alți localnici germani“, ne-a spus Sonia Nicoleta Knapp.

În restaurantul făgărășencei, sărbătoarea națională a României i-a făcut pe cei 100 de invitați români să se simtă ca acasă iar pe germani să se bucure de frumusețea tradițiilor și gustoasele bucate românești. Astfel, mesele au fost umplute cu fel de fel de preparate românești: cârnați, caltaboși, supă, sarmale și cozonaci. Iar atmosfera de sărbătoare românească a fost întregită de muzica și voia bună, aduse de pe meleagurile natale, de îndrăgitele interprete Mioara Marinca și Mioara Greavu. Bucuria și emoția s-au simțit din plin iar românii noștri au întins sârbe și au dansat până târziu în noapte.

Seara a fost întregită cu prezentarea de costume populare din colecția personală de costume populare a Mioarei Marinca. Ne-am despărțit cu dorința de a permanentiza sărbătorirea Zilei Naționale a României, sub semnul prieteniei la Wurmberg“, a încheiat făgărășeanca Sonia Nicoleta Knapp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.