Bani din fondul de rezervă al Guvernului României, pentru două localităţi din judeţul Braşov

Două localităţi din judeţul Braşov, respectiv Şinca şi Zărneşti, ar urma să primească suma totală de 7.890.000 lei, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unităţi administrativ – teritoriale afectate de calamităţile naturale. Proiectul actului normativ a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în data de 20 noiembrie, iar observaţiile şi propunerile pot fi transmise până în data de 30 noiembrie.

5.410.000 lei, pentru comuna Şinca
Conform proiectului postat pe site-ul ministerului, pentru comuna Şinca este propusă suma de 5.410.000 lei. Banii ar urma să fie folosiţi pentru lucrări la  drum forestier Strâmba (care porneşte din DN 73A), care duce la observatorul de urşi din zonă, dar şi pentru acoperirea costurilor de refacere a conductei de alimentare cu apă a satelor Vâlcea, Şinca Veche, Ohaba, Perşani. Ambele obiective au fost afectate de o viitură produsă în data de 22 iulie 2019.
Reamintim că, în cursul acestui an, comuna Şinca a primit bani din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean, pentru realizarea  unor lucrări în regim de urgenţă la conducta de apă.

Oraşul Zărneşti –  2.480.000 lei  
Inundaţiile au făcut pagube şi pe raza oraşului Zărneşti, în această vară fiind afectate 4 drumuri forestiere, respectiv Barsa Fierului – Şutila, Valea lui Paur, Bârsa lui Bucur şi Harsanu. Pe anumite porţiuni, aceste drumuri au fost rupte de viitori. De asemenea, au fost, în urma viiturii au fost distruse apărări de maluri, astfel că nu este nevoie de refacerea acestora.

sursa:bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.