Din weekend, vremea se va mai îmblânzi

Vremea severă a cuprins deja mai multe regiuni ale țării și va continua să plouă însemnat cantitativ, iar în anumite zone este posibil să se depună polei. În următoarele zile, vremea va fi rece însă fenomenele meteo se vor mai liniști.

Ziua de vineri va fi rece în jumătatea de est a țării, iar în Moldova, vor fi și maxime în jur de zero grade Celsius. Va ploua în regiunile sudice, în cele centrale și, local, în est și în nord. În Oltenia și în Muntenia, se vor mai acumula încă 15 litri de apă/mp. În masivele sudice și estice, va continua să ningă, iar în zonele învecinate vor fi precipitații mixte și este posibil să se depună polei. Vântul va avea rafale de peste 90 km/h pe creste, de 65 km/h în sudul Banatului și în jur de 50 km/h în restul țării.

Din weekend, vremea se va mai îmblânzi puțin. Va mai ploua local în Muntenia și în Dobrogea, iar la altitudini mari, trecător vor mai fi ninsori și lapoviță. Precipitații mixte pot apărea și sâmbătă dimineață, izolat, în Moldova și în nordul Munteniei, așa că va fi pericol de polei. Vântul va rămâne alert în special în sudul Banatului.

Duminică, vremea se mai liniștește, iar temperaturile mai cresc. În sud și sud-est este posibil să plouă din când în când însă. Temperaturile vor crește ușor la începutul săptămânii viitoare.

Prognoza meteo la munte

La munte, este o zi cu ploi, lapoviță, ninsori și vânt puternic. În Carpații Meridionali și Orientali, stratul de zăpadă va crește, iar pe creste, rafalele puternice îl vor spulbera din loc în loc. La finalul săptămânii, precipitațiile și vântul vor mai slăbi în intensitate.

sursa:digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.