Ordin de ministru: Tăierea porcilor se mai poate face acum numai sub supravegherea unui veterinar

sursa foto: agrointel.ro

Tradiția tăierii porcului a început să nu mai fie chiar atât de “tradițională”. Un ordin al Ministrului Agriculturii stabilește că tăierea porcilor se mai poate face acum numai sub supravegherea unui veterinar. Directiva a fost dată de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea și este în vigoare de o săptămână.

Practic, fiecare gospodar care mai taie porcul trebuie să anunțe medicul veterinar, să primească aprobare de la acesta, iar un medic, asistent sau un tehnician veterinar trebuie să supravegheze procesul de sacrificare.
Direcţiile sanitar-veterinare au anunţat primăriile care, la rândul lor, au început să îi instruiască pe oameni. Numai că regula, deși pare că poate fi pusă în practică, realitatea din teren arată că este aproape imposibilă în condiţiile în care nu sunt suficienţi medici veterinari, susţin chiar şefi de DSVSA. „Sunt medici care au preferat să se ocupe de alte activităţi, în alte domenii. Pentru că, la ora actuală, din cauza deficitului de animale, nu mai asigură veniturile necesare funcţionării unor astfel de cabinete. (…) cu greu facem faţă. Şi noi suntem destul de puţini”, a declarat Veronel Bolborea, director DSVSA Olt.

 

sursa: bzb.ro, agrointel.ro

 

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.