Prognoza ANM pe două săptămâni! O răcire a vremii este așteptată abia după data de 22 noiembrie

Vreme neobişnuit de caldă vom avea în următoarele zile. Până în jurul datei de 21 noiembrie, valorile de temperatură vor fi cu 8…10 grade peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 12 şi 21 de grade, cel mai cald în Muntenia. O răcire a vremii este prognozată din data de 22 noiembrie.

Ploile îşi vor face apariţia la mijlocul acestei săptămâni, dar şi în jurul datei de 20 noiembrie. Şi la munte se anunţă vreme caldă cu temperaturi pozitive inclusiv noaptea, reise din prognoza pentru următoarele două săptămâni publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).

Vreme caldă în Transilvania  

În Transilvania, începând din 12 noiembrie şi continuând în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an. În timp ce maximele diurne se vor încadra, în medie, între 13 şi 18 grade, şi exceptând dimineaţa de 12 noiembrie, când vor fi temperaturi minime mai coborâte, chiar uşor negative în estul regiunii, valorile din următoarele nopţi şi dimineţi vor avea abateri pozitive semnificative raportat la normele perioadei şi se vor situa între 4 şi 10 grade, mediat regional. O scădere a temperaturilor este estimată după data de 21 noiembrie, însă vremea va rămâne uşor mai caldă decât în mod obişnuit in ultima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie şi din nou după 20 noiembrie.

Minime sub pragul de îngheţ la munte

La munte, vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în luna noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului, cu valori pozitive de temperatură atât ziua, cât şi noaptea. Meteorologii prognozează valori, în medie, de 5 – 10 grade, ziua, şi între 1 şi 6 grade, noaptea. Excepţie vor face crestele de la peste 1.800 de metri altitudine, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheţ în dimineaţa de 12 noiembrie. După data de 21 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor deveni apropiate sau se vor situa încă uşor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 13-14 noiembrie şi după data de 20 noiembrie.

Nopţi reci în Moldova  

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în luna noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 12 şi 17 grade.

22 de grade pe litoral  

În Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu variaţii nesemnificative de la o zi alta. Maximele diurne se vor încadra, în medie, între 16 şi 22 de grade, iar valorile nocturne vor fi de 8 – 13 grade, mediat regional. După data de 22 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau uşor peste cele climatologic specifice perioadei.

Răcire în Oltenia

În Oltenia, în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice în luna noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 14 şi 18 grade. Abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 7 şi 11 grade, mediat regional, cu excepţia nopţii de 11 spre 12 noiembrie când se vor înregistra temperaturi mai mici.

Ploi în Maramureş  

În zona Maramureşului, în mare parte a intervalului de prognoză (perioada 12-21 noiembrie), valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 14 şi 18 grade. Cu excepţia nopţii de 11 spre 12 noiembrie, abaterile pozitive ale minimelor faţă de normalul perioadei vor fi semnificative, urmând a se înregistra valori de 6 – 10 grade, mediat regional. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă, este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea vor rămâne în general peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 13 noiembrie şi din nou după 19 noiembrie.

sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM)

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.