Viorica Dăncilă – locul 5 (2.76%) conform rezultatelor parțiale din Diaspora

sursa foto: spynews.ro

Turul I al alegerilor prezidenţiale a adus românii de peste hotare în număr mare la vot. Cea mai mare prezenţă la vot a fost din străinătate a fost înregistrată în Regatul Unit. Mai multe secţii de votare din Londra ocupă primele cinci locuri în ceea ce priveşte numărul de votanţi. Secţia cu cea mai mare prezenţă la vot din diaspora este Londra Edgware, urmată Londra Stratford. Pe locul 3 este o secţie din Chişinău, în timp ce locul 4 revine din nou unei secţii din Londra, Barking. Alte şapte secţii de vot din Regatul Unit au avut prezenţe foarte mari. Şi votanţii români din Italia şi Germania au fost conştiincioşizeci de secţii din cele două ţări au avut prezenţe mari.

Peste 600 000 de români au votat până acum în primul tur al alegerilor prezidenţiale în secţiile de votare din străinătate. Așadar, după numărarea rezultatelor din 816 secţii de votare, reprezentând 97,37% din total, pe primul loc se situează Klaus Iohannis cu 53,05%.

Pe locul al doilea este Dan Barna – 27,36%, iar pe locul al treilea se situează Theodor Paleologu – 6,41%.   Ei sunt urmaţi de Mircea Diaconu –  3,65%, pe locul al cincilea situându-se Viorica Dăncilă – 2,76%.

 

 

sursa: adevărul.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *