Mănăstirea Șinca Veche își sărbătorește hramul

foto:ciao.ro

La Mănăstirea Șinca Veche se fac pregătiri pentru hramul principal al locașului de cult, sărbătorit sâmbătă, 9 noiembrie, ziua trecerii în veșnicie a Sfântului Ierarh Nectarie.
Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la trecerea sa la cele veșnice și 59 de ani de la canonizarea sa de către Biserica Greciei.
În mănăstirea făgărășeană  de la Șinca Veche va sluji un numeros sobor de preoți înconjurați de credincioși din întreaga zonă a Făgărașului și din multe alte locuri din țara noastră. Este cunoscut faptul că lunar, mii de pelerini din toată țara și din străinătate trec pragul locașului de cult de la Șinca Veche, o parte fiind atrași de puterea vindecătoare a sfintelor moaște ale Sfântului Nectarie așezate spre închinare în biserica mănăstirii. O altă parte, pelerini sau simpli curioși, cercetători sau vizitatori, vin să descopere singura mănăstire rupestră din zonă, cu o istorie ce urcă până în vremea luptelor religioase din Ardeal, sau chiar cu rădăcini istorie din epoca primară.
Ca în fiecare an, Sfântul Ierarh Nectarie va fi sărbătorit cu multă cinste, la fel cum s-a făcut ca și până acum. Soborul mare de preoți invitați se reflectă și în numărul mare de credincioși care vin periodic și înalță aici rugăciuni sincere și stăruitoare, unii pentru a-și recupera sănătatea pierdută, alții pentru a nu o pierde”, ne-a transmis monarhia Serafima Antofe, stareța locașului de cult.
În fiecare an, pe 9 noiembrie, Sfântul Ierarh Nectarie este pomenit ca un mare vindecător de cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *