Întâlniri cu tinerii la Așezământul Bisericesc „Moștenire Părăiană”

În lunile septembrie și octombrie, Așezământul Bisericesc „Moștenire Părăiană”, aflat în apropierea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Părău, Protopopiatul Făgăraș, județul Brașov, a găzduit mai multe întâlniri ale tinerilor ortodocși din localitate, cu diverse teme de discuție.

Astfel, pe 28 septembrie, 6 și 27 octombrie, la invitația preotului paroh Laurențiu Urian, 17 tineri din localitate au participat la cursul de formare intitulat „Vindecarea traumei”.  Cursul a fost susținut de doamna Mihaela Ghițiu, profesor de religie la Colegiul Național „Ion Neculce” din București, publicist, autor de manuale, articole, eseuri, întâlniri destinate tinerilor, un fidel colaborator al Ziarului Lumina. Doamna profesoară a susținut de-a lungul timpului programe de formare în mai multe eparhii din Patriarhia Română.

Întâlnirile de la Părău au fost precedate de activitățile cu cei mici, după care liceenii, studenții și chiar tinerii trecuți de anii facultății, au dezbătut teme precum: „Cum facem față dependențelor?”, „Cum pot fi vindecate rănile din sufletul nostru?”, „Dacă Dumnezeu ne iubește, atunci de ce suferim?” sau „Ce este iertarea”.  Discuțiile, care s-au întins pe perioada a două ore, au fost interesante și actuale, răspunzând frământărilor tânărului contemporan.

„Exemple concrete din viața adolescenților aflați în momente de impas au fost analizate minuțios, iar soluțiile care s-au găsit au căpătat valoare de paradigmă pentru toți cei care, pe parcursul vieții, se voar afla în situații similare.  Circumstanțe fără ieșire și-au aflat rezolvarea prin recurs la cuvântul biblic și la învățăturile Sfinților Părinți.  Răspunsurile pe care le oferă psihologia, coroborate cu cele patristice,  au constituit soluții pentru tinerii aflați în situații critice cauzate de boală, tensiuni familiale, probleme de serviciu, accidente etc. S-a subliniat faptul că deznădejdea și sinuciderea nu sunt niciodată soluții pentru un tânăr aflat la răscruce de drumuri.  Tinerii prezenți au alcătuit un grup pe o rețea de socializare pentru a fi în legătură rapidă unii cu alții”, ne-a spus pr. Laurențiu Urian.

Curs de prim-ajutor

Sâmbătă, 2 noiembrie, va urma o nouă întâlnire așteptată cu mult interes, întrucât Bogdan Bucelea, student la Facultatea de Medicină, va susține un curs de prim ajutor, legat de intervenția în caz de accident vascular cerebral, infarct, stop cardio-respirator, înec, intoxicație cu gaze etc.  Recunoașterea simptomelor și intervenția promptă în astfel de situații, pot face diferența între viață și moarte.  De asemenea, la sfârșitul lunii noiembrie, va fi organizat un pelerinaj al tinerilor părăieni la mai multe mănăstiri din țară, timp de două zile.

sursa:mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.