Rezerviștii, chemați în unități

foto:arhiva

În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, în judeţele Braşov şi Argeş se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare, la care sunt chemaţi toţi rezerviştii, conform reprezentanţilor Prefecturii Brașov.

Exerciţiul este condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, scrie mytex.ro.

Pe timpul exerciţiului, rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare sunt chemaţi la unităţile militare din Argeş şi Braşov, pe durata a 2-3 ore, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legislative.

„În conformitate cu prevederile art. 23. alin (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război, ale art. 59 alin (2) din HG nr. 370/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, precum şi ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2019, în judeţele Argeş şi Braşov, se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare”, a informat Instituţia Prefectului Brașov.

Exerciţiile de acest tip se organizează periodic în toate judeţele ţării.

 

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.