România a trecut la ora de iarnă începând de azi noapte!

sursa foto: realitatea.netAzi -noapte, ora 4 a devenit ora 3, ceea ce înseamnă că oficial am trecut la ora de iarnă.
Ora de iarnă este, de fapt, ora legală oficială standard, legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea ţărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică, acoperind calendaristic, de cele mai multe ori, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an şi aprilie a anului următor.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră.

În ultima perioadă, au existat multe discuții la nivelul Uniunii Europene și s-a decis renunțarea la sistemul schimbării orei, însă acest lucru nu va intra în vigoare imediat.

România, la fel ca şi restul statelor UE, trebuie să decidă dacă va rămâne permanent la ora de vară sau la ora de iarnă şi din anul 2021 decizia trebuie pusă în practică.Astfel, ţările europene care decid să menţină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021.

Iar cei care decid să adopte ora de iarnă vor schimba ultima oară ceasurile în ultima duminică a lunii octombrie din 2021.

sursa: playtech.ro

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.