Consilierul județean, Radu Mitric, mesaj în urma moțiunii de cenzură

Ieri, după ce Guvernul Dăncilă a căzut prin moțiune de cenzură, în mediul online au fost transmise mesaje atât din partea Partidului Social Democrat, cât și din partea opoziției. Consilierul județean Radu Mitric, căruia în luna iulie a acestui an, i s-a retras sprijinul politic din partea PSD, a postat pe rețeaua de socializare, un mesaj în care își arată speranța că  reconstrucția PSD se poate face doar cu, cităm: „Modernizarea acestuia, aplecarea spre tineret ,spre năzuințele lor, spre visele lor! Crearea în partid a unei atmosfere propice dezbaterilor, incurajarea membrilor sa participe cu idei si initiative chiar “iesite din tipar” pentru a crea o dinamica si o dorinta de implicare a lor in proiecte locale, zonale, nationale. – Incurajarea meritocratiei , atragerea de specialisti din toate domeniile! – Schimbarea mentalitatii! Toti membrii sa se simta liberi si incurajati sa-si sustina punctele de vedere cu argumente nu cu lozinci! – Crearea si cresterea liderilor! -Readucerea in cadrul partidului a oamenilor valorosi care au fost indepartati din diverse motive!
Consider ca este ultima sansa de reformare a PSD!“

Redăm mai jos, mesajul integral:

„Dragi prieteni, în 27 mai, imediat dupa alegerile europarlamentare, am avut o postare, aici pe facebook, postare in care imi exprimam speranta ca PSD sa invete din infrangerea de atunci…Speram ca PSD sa respecte decizia electoratului si semnalul transmis si sa iasa de la guvernare! Atunci imediat! Speram atunci ca PSD se va intoarce cu fata catre tinerii acestei tari, catre visele lor! Speram intr-o schimbare de mentalitate in PSD, da, si de generatii dar cu alta mentalitate, nu cu tineri cu metehne si apucaturi bolsevice! Mai speram in intelepciune si unitate!
Din pacate m-am inselat! Opiniile mele si ale altora au fost estompate de o inertie specifica…In loc de intelepciune am vazut ambitii personale, in loc de unitate am vazut vendete si executii, in loc de dezbateri si opinii am vazut doar autocratie , orgolii , pupincurism si in rest tacere! Tacere de moarte!
Azi PSD a pierdut rusinos guvernarea pe care trebuia sa o predea imediat dupa europarlamentare…Nu,nu a castigat Iohannis, a pierdut PSD-ul pe mana lui!
De ce?: -3 prim-ministrii in 3 ani, aproape 80 de ministrii rotiti, restructurati…Infrastructura praf ,scandalul cu justitia-Dragnea la puscarie, …UE PSD.Excluderea din partid a unor lideri nationali, zonali, locali. Iata unii dintre ei s-au adunat in jurul lui Victor Ponta la PRO Romania , tot un partid de stanga, iar rezultatul il vedem acum!
Comportamentul PSD fata de tineri? Hai sa vedem:de cele mai multe ori copii adunati ad-hoc la lipit afise…Il tineti minte pe Mihai Sturzu, liderul lor…A spus la un congres ce gandeste si a fost executat de Dragnea! Astazi presedintele TSD Gabriel Petrea a votat motiunea de cenzura! Este strigatul tinerilor de “bagati-ne si pe noi in seama”! Probabil ca “greii din PSD” nici nu l-au luat in calcul…ca de obicei la PSD!
Offf, gata am ajuns aici! Cum vad eu viitorul?
Reconstructia PSD! -Modernizarea acestuia, aplecarea spre tineret ,spre nazuintele lor, spre visele lor! -Crearea in partid a unei atmosfere propice dezbaterilor, incurajarea membrilor sa participe cu idei si initiative chiar “iesite din tipar” pentru a crea o dinamica si o dorinta de implicare a lor in proiecte locale, zonale, nationale. – Incurajarea meritocratiei , atragerea de specialisti din toate domeniile! – Schimbarea mentalitatii! Toti membrii sa se simta liberi si incurajati sa-si sustina punctele de vedere cu argumente nu cu lozinci! – Crearea si cresterea liderilor! -Readucerea in cadrul partidului a oamenilor valorosi care au fost indepartati din diverse motive!
Consider ca este ultima sansa de reformare a PSD!
Cel mai important obiectiv cred ca este UNIFICAREA STANGII de pe esicherul politic romanesc! Consider ca trebuie inceput de urgenta dialogul cu PRO Romania pentru a identifica proiecte comune care sa apropie cat mai mult cele 2 partide de stanga ,pe plan local, zonal, national!Se poate incepe chiar cu o strategie comuna la alegerile prezidentiale!
Dragi prieteni, acestea sunt gandurile si ideile mele ,sper sa aiba ecou! Sigur nu sunt perfecte dar sunt perfectibile! Astept cu drag opiniile voastre si pe facebook si pe strada si la Consiliul Judetean Brasov! Eu voi continua sa-mi fac treaba pentru care m-ati ales, cea de consilier judetean cat pot de bine! Am pus intotdeauna interesele zonei pe care o reprezint mai presus de interesele politice, de multe ori meschine!“
Cu drag, al dvs. Radu Mitric , consilier județean!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.