Video. S-au finalizat perchezițiile în dosarul hoților de biciclete

Update

„Polițiștii au efectuat 16 percheziții domiciliare și au pus în aplicare 13 mandate de aducere. În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate 55 de biciclete. De asemenea, un număr de 8 persoane suspecte de săvârșirea de infracțiuni au fost conduse la audieri, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă“, potrivit purt. de cuv. al IPJ Brasov.

Reamintim că s-au efectuat percheziții în această dimineață în mai multe localități din județul Brașov, printre care și în Șercaia, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, săvârșit în bandă organizată. Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Koln-Nordhein Westfalen  efectuează 16 percheziții pe raza județului Brașov, la locuințele unor persoane bănuite că începând cu anul 2017 și până în prezent, ar fi săvârșit furturi de biciclete cu valoare foarte mare de pe raza teritorială a orașului Koln, Germania, pe care le dezmembrau și le trimiteau în România, iar ulterior, după reasamblare le comercializau, potrivit IPJ Brașov. Potrivit presei germane, gruparea își avea centrul de operare în localitatea Șercaia. 

Tot presa din Germania scrie că „cei treisprezece suspecți ar fi furat 55 de biciclete electronice în Köln, pe care le-au contrabandat în România în anumite părți. În Sercaia, se spune că membrii bandei au reasamblat și revândut bicicletele.“

Detalii AICI

Potrivit IPJ Brașov, valoarea prejudiciului este de aproximativ 120.000 euro.

La finalizarea perchezițiilor, persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor cercetate vor fi conduse la audieri urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă.

Alături de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în acțiuni sunt angrenați luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *