Țara Făgărașului, exemplu de bune practici pentru reprezentanți din mai multe țări europene

Județul Brașov prin contractul de finanțare nr. 12.484 / 01.08.2018, din cadrul Programului de finanțare europeană INTERREG EUROPE, Apelul 3, este partener al proiectului ”Thematic Trail Trigger – ThreeT” (”Inițierea unor trasee tematice – Trei T”), cod PGI05391, alături de alte opt organizații din țări ale Uniunii Europene.
Proiectul ThreeT, care se desfășoară în perioada Iunie 2018 – Noiembrie 2022, este centrat pe principiul sustenabilității turismului cultural și eco-turismului (Axa prioritară 4 a programului) și are ca obiectiv creșterea accesibilității spre destinațiile turistice din judet, prin dezvoltarea unor politici publice de:

• accesibilitate și mobilitate nemotorizată (trasee de ciclism, hicking etc.);
• protecție a patrimoniului natural;

• dezvoltare economico-socială locală rezultată din ecoturism.

Aceste soluții vor permite cresterea atractivității si competitivitătii diferitelor locuri, în timp ce ridică din punct de vedere economic întreaga regiune printr-o legătură sinergică între locații și oameni, reducând impactul direct și indirect asupra mediului, promovând fluxurile turistice în perioadele din afara sezonului.

Pentru a aborda această provocare comună, experiențele parteneriatului privind modalitățile de accesibilitate, imbunatatind conectivitatea pe un singur traseu tematic și consolidând cunoștințele locale și comunicarea, vor fi documentate și analizate în comun.
    Cei 8 (opt) parteneri ai proiectului – Provincia Livorno ca lider de proiect (Italia), Regiunea Toscana (Italia), Consiliul Regional al Finlandei Centrale, Autoritatea de Planificare din Malta, Județul Kujawsko Pomorskie (Polonia), Guvernul Local al Insulei Tenerife, Administrația Guvernamentală din Județul Vas (Ungaria), Organizația de Management Regional Hessen Central (Germania) vor prezenta bunele practici din fiecare regiune, in cadrul vizitelor de studiu organizate in fiecare tara partenera in proiect.
    Asadar in  perioada 7 – 10 octombrie 2019, este programata vizita de studiu in Romania, iar reprezentanti ai celor 8 tari partenere vor fi prezenti in data de 9 octombrie 2019 si in Tara Fagarasului, cca. 50 de persoane, unde vor fi prezentate exemple de bune practici ale judetului Brasov.
    Tara Fagarasului face parte din acest proiect prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabila si Promovarea Turismului -Tara Fagarasului, care are calitatea de stakeholder ( factor interesat ), reprezentantii Asociatiei vor participa  in cadrul acestui proiect la analiza contextului local, vizite de studiu și semniarii, mese rotude locale, pregătirea planului de acțiune, activitati care se vor desfasura in faza 1 a proiectului,  pe o perioada a 2,5 ani, dar si la implementarea acțiunilor planificate, conectate strategic cu accesul la oportunitațile de finanțare sau altor resurse naționale, regionale sau locale, activitati care reprezinta faza a 2 -a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.