Șoferi, atenție la viteză! Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi.

sursa foto: evz.ro

Șoferi, atenție la viteză și la felul cum conduceți. De astăzi, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere. Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

„În acest context, Serviciul Rutier Brașov împreună cu celelalte unități de poliție rutieră, va organiza și desfășura activități specifice pe raza de competență, pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc viteza maximă admisă pe sectoarele de drumuri publice, precum și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM. Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

La nivelul județului Brașov, în primele 5 luni ale anului 2019, viteza a generat 22,6% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul doi în ierarhie, cu 21 accidente (cu 10 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 2 persoane (cu 7 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) și rănirea gravă a altor 23 (cu 10 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).,” se arată într-un comunicat transmis de IPJ Brașov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.