Atenționare de călătorie pentru Franța și Grecia! Temperaturi extreme și risc crescut de producere a incendiilor.

sursa foto: descoperalocuri.ro

Ministerul Afacerilor Externe  a emis o atenționare de călătorie pentru Franța și Grecia. În primul caz meteorologii au anunțat temperaturi extreme, iar în cel de al doilea riscul de producere a incendiilor este extrem de crescut.

Franța se pregătește pentru un val de caniculă fără precedent pentru luna iulie. Meteorologii anticipează că temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius săptămâna aceasta, ceea ce ar fi un record istoric pentru această lună. Căldura se va accentua pe zi ce trece în cea mai mare parte a țării cu maxime așteptate în intervalul miercuri 26 iunie și vineri 28 iunie 2019. Météo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei (Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne), precum și pentru departamentul Seine-et-Marne.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet ale Météo France (http://www.meteofrance.com/previsions-meteo-france/bulletin-france) și Ministerului francez al Sănătății (https://solidarites-sante.gouv.fr/actualites/presse/communiques-de-presse/article/episode-exceptionnel-de-canicule).

În Grecia există un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4 din 5) pentru marţi, 25 iunie, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate în Peninsula Attica, Viotia, Insula Evia, Korinthia şi Argolida.

sursa foto: tv8.md

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

sursa: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *