Spitalul Municipal este în plin proces de clasificare în Spital de Urgență

Spitalul Municipal Dr. Aurel Tulbure Făgăraș își mărește personalul. În momentul de față, spitalul este în plin proces de clasificare și se așteaptă avizul de Ministerul Sănătății pentru a fi clasificat ca Spital de Urgență. În aceste condiții, unitatea spitalicească are nevoie de medici noi.

În perioada următoare, fiind în plin proces de clasificare a spitalului, în Spital de Urgență, avem nevoie de alți angajați în Centrul de Primiri Urgențe. Al 4-lea medic, pentru a obține clasificarea de Spital de Urgență, va termina cursul în luna august și sperăm ca până la sfârșitul anului să obținem această clasificare de la Ministerul Sănătății, de Spital de Urgență. Centrul de Primiri Urgențe se va numi Unitatea de Primiri Urgențe. Sunt necesare și anumite linii de gardă, de aceea am mai făcut și alte modificări la Laboratorul de Analize care atunci când va fi Spital de Urgență, linia de gardă va fi obligatorie. De asemenea, dezvoltăm două puncte de colectare care vor fi reabilitate la începutul anului viitor, imediat după acreditarea laboratorului “, a declarat Mariana Câju, președinte CA al Spitalului Municipal Făgăraș.

A fost scos la concurs și un post de medic specialist cardiolog iar la Terapie Intensivă procedurile de angajare sunt în plină desfășurare. Mai mult, de săptămâna viitoare încep lucrările la noua secție de Pediatrie.

11 mii de lei este salariul brut al unui medic specialist  la care se adaugă gărzi, sporuri în funcție de specialitatea fiecăruia. În acest moment 44 de medici își desfășoară activitatea în Spitalul Municipal Făgăraș.

[smartslider3 slider=6]

(Aurel CSATO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.