Adio, ani de liceu! Emoții pentru absolvenții Colegiului „Radu Negru“

Pentru absolvenții claselor a douăsprezecea de la Colegiul Național „Radu Negru“ a sunat astăzi  clopoțelul pentru ultima dată. Îmbrăcați în haine de sărbătoare și cu emoții în suflet, cei 142 de absolvenți din cele cinci clase de a XII-a, au participat la festivitatea de încheiere a liceului, organizată într-un cort amenajat în curtea liceului. Momentul a fost extrem de emoționant pentru toți cei prezenți la ceremonie.

În aplauzele elevilor de clasa a XII-a, profesorii, vizibil emoționați, au pășit pe covorul roșu spre locul unde s-a organizat festivitatea de încheiere a anului școlar la Colegiul Național „Radu Negru“.

Plini de încredere pentru un viitor strălucitor, tinerii au pășit în cortul frumos amenajat din curtea școlii, pentru a participa la festivitate. Printre ei, în primul rând se aflau și cei doi șefi de promoție ai acestei generații. Este vorba de Antonia Zară și  Mihai Cristian Cosma din clasa a XII-a A,  care au încheiat liceul cu media generală 9,98.

„Acești patru ani au fost minunați, au reprezentat trecerea spre maturitate, au fost plini de emoții, dar până la urmă cu părere de rău trebuie să spun că s-a terminat“, ne-a spus Antonia Zară.

„Am puține emoții, dar îmi pare bine că am petrecut acești patru ani la acest liceu. Îmi voi aduce aminte de toți acești ani care au fost minunați.  Mai departe, vreau să mă axez pe Facultatea de Mecatronică, de unde să ies inginer“, ne-a spus Mihai Cosma.

Așadar, discursuri înduioșătoare și un cadru de sărbătoare în curtea colegiului „Radu Negru“.  O atmosferă de poveste, în care cei de clasa a XII-a au predat ștafeta colegilor din a XI-a.

 Festivitatea de absolvire a elevilor claselor a douăsprezecea este dedicată absolvenților, vouă vlăstarelor tinere care se înalță de jos spre absolut. Voi sunteți cu adevărat o generație unică. Sunteți, așa cum am spus deja, generația centenară a colegiului, care, pe lângă cei 150 de ani de la înființare pe care îi sărbătorim anul acesta, sărbătorește și 100 de ani de învățământ în limba română. Particip ca de fiecare dată cu emoție la această distinsă ceremonie de absolvire a ciclului liceal, deoarece fiecare generație este unică, are propria structură ADN și de fiecare dată îmi place să transmit un mesaj ferm, un mesaj menit a clădi în voi, dragi absolvenți, punți de legătură între idei și idealuri, un mesaj coroborat cu ceea ce sunteți voi, oameni în devenire“, a spus prof. Maria Racu, directoarea Colegiului Național „Radu Negru“.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *