Ajută copiii să iasă din casă! Susţine proiectul „Supravieţuire împreună“

Trăim într-o lume în care încetul cu încetul ne-am îndepărtat de natură iar instinctul nostru de supravieţuire aproape că a devenit inactiv. Copiii din ziua de azi  nu prea mai iau contact cu mediul înconjurător şi îşi petrec timpul liber singuri şi înconjuraţi de tot felul de gadget-uri şi smartphone-uri, fapt care le distruge capacitatea de socializare  şi adaptare. Mai mult, mulți copii din zona rurală a țării nu au posibilități adecvate pentru a dezvolta o perspectivă optimistă asupra vieții lor. Sărăcia, lipsa sprijinului în sânul familiei și exemplele negative din anturaj cauzează un număr mare de abandonuri școlare și pesimism. Diferențele nivelului social și educațional dintre familii cauzează tensiuni între grupurile diferite ale satului.

Proiectul Asociaţiei Bun Venit Transilvania, „Supravieţuire împreună“  are ca prim scop educaţia şi integrarea copiilor.

„Noi dorim să facem câteva tabere pentru toți copiii care la un moment dat aleg ofertele noastre, care se desfășoară de obicei în fiecare săptămână. Sunt aproximativ 50 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Taberele vor fi organizate de un grup din Germania, care va veni special pentru acest proiect. Sunt între 5 și 8 tineri care au experiență de a lucra cu copiii. Întâlnirea are loc în localitatea Cobor. Învățăm diferite tehnici de supraviețuire, adică: cum se face foc fără chibrit sau brichetă, ce plante se pot mânca, cum găsim apă potabilă. Cu copiii mai mari dorim să stăm şi în pădure“, ne-a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Bun Venit Transilvania, Michael Scholl.

[smartslider3 slider=1]

Orice persoană fizică sau companie care dorește să contribuie la realizarea acestui proiect  pot alege să susțină un biciclist, contribuind cu o sumă fixă sau chiar să pedaleze la Bikeathon. Bicicliştii se mai pot înscrie în concurs până în la data de 30 mai, însă cei care vor să doneze pentru proiectul „Supravieţuire împreună“  o pot face până în data de 30 iunie. Mai multe detalii, AICI.

„Proiectul este la prima participare la Bikeathon. Ne-am propus să strângem 5000 de lei care acoperă o parte din costuri. Noi ne-am bucura dacă ar intra şi mai mulţi bani. Până acum, proiectul a ajuns la 37%“, a mai declarat Michael School, vicepreşedintele Asociaţiei Bun Venit Transilvania.

(Aurel Csato)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.