Încep evaluările naţionale la finalul clasei a II-a

FOTO: B365.ro

De marţi, 7 mai, potrivit calendarului de administrare a evaluării  naţionale la finalul clasei  a II-a (EN II), se vor desfăşura probele scrise la  limba  română şi limba  maternă.  Testele de citire   vor fi susţinute în data de  8 mai. Testul la  matematică  este programat în data de  9 mai, în timp ce  proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale  se va desfăşura în data de  10 mai.
După clasa a II-a, Evaluarea naţională o vor susţine cei din clasa a IV-a, care trebuie să dea dovada a ceea ce au învăţat în tot ciclul primar. În acest caz, prima probă, la limba română este în 14 mai, cea la matematică -15 mai, iar proba la limba maternă va fi în 16 mai.
Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în  zilele de 22 mai (limbă şi comunicare) şi 23 mai (matematică şi ştiinţele naturii).
Testările vor fi date în clasele în care învaţă, de regulă elevii, iar durata alocată rezolvării  este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a şi a VI-a. Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.
„Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări  nu se afişează/nu se comunică  public şi nu se înregistrează  în catalogul clasei. Rezultatele vor fi  valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin  elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv  informarea elevilor şi  a părinţilor/reprezentanţilor legali  asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

[smartslider3 slider=1]
În iunie, dau Evaluarea Naţională absolvenţii claselor a VIII-a. Prima probă este în 18 iunie – cea la limba şi literatura română, în 20 iunie este programată proba la matematică, iar în 21 iunie, cea la limba şi literatura maternă. În 25 iunie vor fi afişate rezultatele, iar cei nemulţumiţi pot face contestaţii chiar în aceeaşi zi, până la ora 20.00. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate în 29 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.