Cod galben de ploi torențiale și vijelii în peste jumătate din țară!

foto> miscareaderezistenta.ro

Meteorologii anunță că de sâmbătă după-amiază până duminică la ora 18.00 intră în vigoare o informare de instabilitate atmosferică. 
Sâmbătă, de la ora 12:00, și până duminică, la ora 18:00, „în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp”.

De asemenea, de sâmbătă, de la ora 15:00, până duminică, ora 18:00, intră în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.
      În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și punctiform 35…40 l/mp.“, potrivit ANM.

[smartslider3 slider=4]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *