Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit calendarul înscrierii sau reînscrierii copiilor la grădiniţă

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit calendarul înscrierii sau reînscrierii copiilor la grădiniţă, pentruj anul şcolar 2019-2010. Într-o primă etapă se fac reînscrierile prichindeilor care sunt din acest an şcolar la grădiniţă, începând din data de 6 mai.
Înscrierile copiilor între 3 şi 6 ani care nu au mai fost până acum la grădiniţă se fac din 21 mai.
Orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi, eventual, pe site-ul  Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov.
Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mică.
În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere  este mai mare decât numărul locurilor libere,  vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice. Ultimele nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri.  Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învăţământ va preciza documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării/validării cererii-tip de înscriere.  Criteriile specifice de departajare  vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale, potrivit bzb.ro.
Conducerile grădiniţelor vor afişa, la vedere, pentru toţi cei interesaţi, capacitatea instituţiei (numărul de copii pentru care a fost proiectată); numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2019-2020  (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare); criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor; numărul de copii reînscrişi/înscrişi zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil.

[smartslider3 slider=1]
Grădiniţele private au şi obligaţia afişării la loc vizibil a informaţiilor privind statutul acestora: autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate de Agenţia pentru  Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.