Paștele catolic, fără miei la vânzare

Sărbătoarea Paștelui catolic bate la ușă, însă în piața agroalimentară din Făgăraș nu vor fi miei la vânzare. Potrivit șefului pieței, niciun crescător de oi nu și-a arătat interesul să vină cu mieii la vânzare înaintea Paștelui catolic, care va fi sărbătorit în acest an, în data de 21 aprilie.

În piața agroalimentară nu am primit nicio solicitare din partea crescătorilor de oi în ceea ce privește comercializarea cărnii de miel pentru Paștele Catolic“, a spus Tiberiu Drăgoiu, administrator SC Târguri și Oboare Făgăraș.

Așadar, făgărășenii care vor sărbători Paștele pe 21 aprilie vor fi nevoiți să-și procure carne de miel direct de la ciobani.

Reprezentanții pieței agroalimentare spun că de săptămâna viitoare încep pregătirile pentru organizarea locului comercializării mieilor tăiați în Făgăraș, pentru Paștele Ortodox, care se sărbătorește în 28 aprilie. Anul acesta, nici făgărășenii nu vor putea achiziționa miei vii din târguri. Autorităţile româneşti menţin decizia interzicerii comercializării animalelor vii în pieţe, târguri, oboare sau direct din portbagajul maşinii. Interdicția pentru vânzarea mieilor este un efect al epidemiei de pestă porcină africană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.