Pescarii, ținuți departe de pasiunea lor. A început perioada de prohibiție la pescuit

foto: http://musca.ro/forums

Atenție, pescari! De astăzi se instituie prohibiția pentru pescuitul  în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, respectiv până în data de 9 iunie.

„Conform Ministerului Agriculturii și Ministerului Mediului, începând de astăzi s-a instituit perioada de prohibiție, din 11 aprilie și până în data de 9 iunie inclusiv, la toate speciile de pește cu excepția păstrăvului indigen, fântânel, curcubeu, care practic se deschide din data de 1 mai. În această perioadă, noi, asociația împreună cu Poliția, Jandarmeria și inspectorii ANPA, vom organiza acțiuni pe linie de prevenire și combaterea braconajului piscicol, pe toate zonele pe care asociația le are în gestiune în momentul de față. Vom continua aceste acțiuni săptămânal până când vom reuși să exterminăm braconajul cu plasele în special, cu substanțe toxice, cu curent, care este dăunător pentru toată zona piscicolă.“, ne-a declarat Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

În momentul de față în jur de 2000 de pescari sunt înscriși în Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Făgăraș. Însă până la sfârșitul anului, se preconizează că se vor mai înscrie cel puțin încă 1000 de pescari.

Cei care vor să obțină permis, trebuie să se prezinte la asociație cu cartea de identitate și o fotografie color, primesc un carnet de membru și totodată bineînțeles permisul de pescuit, model ANPA, care acum, mai nou, se va elibera online. Așteptăm softul să ne sosească de la ANPA și vor fi eliberate online, împreună cu o fișă de captură, pe care trebuie să o completeze pe toate perioada cât este îndreptățit să pescuiască, cu capturile pe care le va face. Până la data de 31 ianuarie a anului următor este obligat ca această fișă de captură să o depună la sediul asociației, în așa fel încât asociația să poată să centralizeze capturile efectuate pe zonele gestionate de asociație, în decurs de un an“, ne-a mai spus Sorin Șuler.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.