Făgărășenii, așteptați la Cetatea Făgăraș

Astăzi se împlinesc 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române și cu această ocazie, la Făgăraș s-a organizat o sărbătoare pe cinste. Pe parcursul întregii zile, jandarmii au pregătit mai multe surprize pentru făgărășeni.

Distracția pentru cei mai mici făgărășeni a început încă de la orele amiezii, când s-a dat drumul tirolianei pentru copii. Deja mai multe grupuri de elevi au ajuns pe promenada cetății pentru a traversa cu ajutorul tirolianei, lacul cetății.

De la ora 15.00, făgărășenii sunt așteptați în fața cetății pentru a asista la ceremonialul militar și religios, pregătit cu această ocazie, dar și să admire expoziția documentară de fotografii, artefacte și de tehnică militară sau exercițiile demonstrative cu câinii de serviciu.

Ultimul eveniment pregătit de jandarmi este retragerea cu torțe, care se va desfășura începând cu ora 20.00, pe următorul traseu: curtea Colegiului Național „Radu Negru“-str. Teiului- str. Republicii-str. Tăbăcari- aleea pietonală de pe latura de sud a Catedralei- aleea pietonală de pe latura de est a Catedralei- str. Tăbăcari-str. Mihai Viteazu-Cetatea Făgărașului.

[smartslider3 slider=1]
„Vă așteptăm la Făgăraș (“punctul zero” al României) să ne bucurăm împreună de sărbătoarea celor 169 de ani de existență ai Jandarmeriei Române. Am pregătit pentru dumneavoastră o serie de surprize:

– ceremonial militar și religios;
– expoziție de tehnică si materiale de intervenție;
– expoziție foto-documentară și de artefacte (va fi prezentată replica Sabiei lui Ștefan cel Mare și Sfânt adusă la Brașov în Anul Centenar 2018);
– exerciții demonstrative cu câinii de serviciu;
– tiroliană pentru copii până la 14 ani;
– retragere cu torțe.

Toate acestea se vor desfășura în cadrul plin de semnificație istorică oferit de Cetatea care nu a fost cucerită niciodată prin luptă (Cetatea Făgărașului) și în zona centrală a municipiului Făgăraș.“, potrivit Jandarmeriei Brașov.

Programul zilei de 3 aprilie
12:00 – 18:00
Expoziție foto-documentară și de artefacte în Cetate
12:00 – 18:00
TIROLIANĂ pentru copii până la 14 ani în zona Cetății
14:00 – 18:00
Expoziție de tehnică militară în curtea Cetății
15:00 – 16:00
Ceremonial militar și religios pe platoul de la intrarea în Cetate
20:00 – 21:00
Retragere cu torțe de la Liceul “Radu Negru” până în inima Cetății Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.