Eveniment de anvergură la Făgăraș, de Ziua Jandarmeriei. Foto- video

Zi de mare sărbătoare pentru Jandarmeria Română! Astăzi se împlinesc 169 de la înființarea armei, ocazie cu care în toată țara au avut loc evenimente dedicate acestei sărbători. Jandarmeria Brașov a ales să aniverseze așa cum se cuvine, anul acesta la Făgăraș, pentru că tot în acest an, Jandarmeria Ardeleană împlinește 100 de ani.

Zeci de făgărășeni, dar și oficialități locale și județene au participat la ceremonialul militar și religios, oficiat începând cu ora 15.00, pe platoul din fața Cetății Făgăraș.

„Sărbătorim 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Tot în acest an, împlinim 100 de ani, practic sărbătorim centenarul Jandarmeriei Ardelene. Tocmai acest centenar al Jandarmeriei Ardelene este un motiv pentru că ne aflăm în Cetatea Făgărașului, cetate care nu a fost cucerită niciodată prin luptă, pentru că în 1919 la Făgăraș a funcționat o regiune de jandarmi, Regiunea de Jandarmi Făgăraș și am considerat oportun ca în acest an, al centenarului Jandarmeriei Ardelene să cinstim așa cum se cuvine și locuitorii Municipiului Făgăraș și să punem în valoare și să scoatem în evidență activitatea jandarmilor din structura existentă în acest moment. După cum cunoașteți, avem un Detașament de Jandarmi care își desfășoară activitatea în Făgăraș și un detașament care își desfășoară activitatea la Dejani“ ne-a spus col. Cristian Paliștan, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu“ Brașov.

„Sunt 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, din 1950. Această armă a fost prezentă de atunci în toate momentele istoriei poporului român: fie a necesitat implicarea lor pe frontul de luptă, fie în evenimentele de zi cu zi ale comunităților nostre, nu numai din județul Brașov, ci din toată țara. Vreau să le urez la mulți ani, vreau să le asigur că i-am simțit permanent aproape de cetățenii județului Brașov, permanent am avut contact cu dumnealor, fie că vorbim de situații care țin de urgență, de persoane care sunt rătăcite în munți, situații de calamitate, permanent au fost în sprijinul comunităților nostre. Vreau să le urez la mulți ani, multă sănătate și să-i asigur de toată colaborarea noastră!“, ne-a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

„Astăzi este o zi importantă, este Ziua Jandarmeriei și mă bucur că s-a decis organizarea acestui eveniment  în orașul nostru, în punctul zero al României. Se împlinesc 169 de ani de existență a Jandarmeriei și cu această ocazie vreau să le urez „la mulți ani“.   Îi mulțumesc inspectorului șef că a ales cetatea Făgăraș pentru a face un eveniment de o asemenea anvergură și de o asemenea importantă“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

 

Ziua Jandarmeriei, sărbătorită la Făgăraș

Publicată de Fagarasul Tau pe Miercuri, 3 aprilie 2019

 

Tot cu această ocazie, copiii s-au distrat pe tiroliana amenajată deasupra lacului cetății. De asemenea, făgărășenii prezenți la eveniment au avut ocazia să admire expoziția documentară de fotografii, artefacte și de tehnică militară din Cetatea Făgăraș. Exercițiile demonstrative cu câinii de serviciu a fost o altă atracție a zilei.

Ultimul eveniment pregătit de jandarmi pentru această zi este retragerea cu torțe, care se va desfășura începând cu ora 20.00, pe următorul traseu: curtea Colegiului Național „Radu Negru“-str. Teiului- str. Republicii-str. Tăbăcari- aleea pietonală de pe latura de sud a Catedralei- aleea pietonală de pe latura de est a Catedralei- str. Tăbăcari-str. Mihai Viteazu-Cetatea Făgărașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *