Polițiști amenințați în Veneția de Sus. Conflict aplanat cu un foc de avertisment, cu arma din dotare

foto cvlpress.ro

La data de 17 martie c., în jurul orelor 19,15, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au depistat în trafic, pe raza localității Veneția de Sus, un bărbat în vârstă de 35 ani care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0.62 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorului auto i-au fost solicitate, pentru control, documentele personale, dar acesta a declarat  faptul că nu le are asupra sa. Întrucât domiciliul conducătorului auto coincidea cu traseul de deplasare către unitatea medicală,  polițiștii  au oprit în fața locuinței acestuia pentru ca soția sa să-i înmâneze actele.

În timp ce staționau, din curtea imobilului au ieșit doi bărbați, rude ale conducătorului auto, care au încercat să-l scoată pe acesta din autospeciala de poliție, amenințând cu acte de violență organele de poliție.

Având în vedere faptul că cei doi bărbați erau recalcitranți, unul dintre polițiști a executat un foc de avertisment în plan vertical cu arma din dotare, după care, împreună cu bărbatul de 35 ani s-au deplasat către unitatea medicală.

În cauză s-a întocmit dosare penale în care se fac cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”ultraj”, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente în  care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.